← Terug naar alle recepten

Magische Curry

Magische Curry

Kooktijd: 60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

Instructies

  1. Zet 750 ml water op in een waterkoker of pan, voor de bouillon. Was de 250 gram rode linzen met koud water totdat het water doorzichtig doorloopt.
  2. Doe een scheutje olie in een grote braadpan of diepe koekepan en zet het elektrisch fornuis op medium. Snijd 1 gele ui in kleine stukjes en bak rustig aan op laag, 5-10 minuten.
  3. Terwijl de ui bakt, pers of snijd de 4 teentjes knoflook en 4cm gember in kleine stukjes. Als je van pittig houdt kan je hier ook de 1-2 pittige pepers in stukjes snijden. Verhoog de hitte naar hoog en voeg dit allemaal toe aan de pan en bak voor 2 minuten.
  4. Voeg 6 theelepels Magische Curry mix toe, samen met een snufje zout en peper. Blijf goed roeren om aanbakken te voorkomen, voeg eventueel een beetje extra olie als het te droog wordt. Bak voor maximaal 1 minuut.
  5. Verlaag de hitte naar medium-laag, en voeg de 750 ml kokend water toe met een bouillonblokje. Schraap met een spatel over de bodem om alle kruiden los te maken. Voeg de gewassen rode linzen en de 400 gram tomatenblokjes toe. Meng goed, doe de deksel erop en laat ongeveer 20-25 minuten sudderen. Afhangend van je pan en de gekozen hitte is het soms nodig om af en toe over de bodem te roeren om aanbakken te voorkomen. De linzen zijn goed als ze uit elkaar vallen, hun vorm verliezen, en echt zacht worden. Als de linzen droogkoken maar nog niet zacht zijn, voeg dan telkens een klein beetje water toe.
  6. Zet ondertussen de 300 gram rijst op, en kook het zolang als de instructies aangeven. Houd de rijst warm zodra klaar. Verwarm ook de oven voor voor de naans (volg de instructies op de verpakking).
  7. Als je denkt dat de linzen bijna klaar zijn, voeg dan de 200 ml kokosmelk toe en roer goed. Zet op lage hitte en kook 5-8 minuten door zonder deksel. De curry moet een beetje dik en romig zijn. Doe de 4 naans in de oven zodat ze tegelijk klaar zijn met de curry en de rijst.
  8. Voeg als bonus nog wat citroensap en verse koriander toe aan de curry, en serveer de curry met rijst en naan. Eet smakelijk!
  9. Restjes zijn erg goed te bewaren in de koelkast (3-4 dagen) of vriezer (heel lang). De curry wordt er zelfs lekkerder van!