← Terug naar alle recepten

Abracadahl

Abracadahl

Kooktijd: 60 minuten

Ingrediënten voor 8 porties

Instructies

  1. Was de 500 gram groene linzen. Week ze in lauw water.
  2. Versnipper de 3 gele uien. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote braadpan of diepe koekepan. Bak de uien rustig aan op medium.
  3. Zet een waterkoker op voor de 2 liter groentebouillon. Hoeft niet in 1 keer als het niet past.
  4. Snijd de 500 gram wortels, 8 teentjes knoflook, 5 theelepels verse gember en 2 rode pepers fijn.
  5. Voeg ze toe aan de pan en roer. Bak aan voor 2 minuten.
  6. Voeg 5 eetlepels Abracadahl kruidenmix toe met eventueel wat olie als het te droog lijkt. Bak aan voor 1 minuut.
  7. Voeg 2 liter groentebouillon toe. Giet de linzen af en voeg ook die toe. Roer alles goed door.
  8. Breng aan de kook en laat sudderen voor ~20 minuten.
  9. Zet ondertussen de 600 gram rijst op, en kook het zolang als de instructies aangeven. Houd de rijst warm zodra klaar.
  10. Als de linzen wat zachter zijn en de abracadahl is ingedikt voeg je 800 ml kokosmelk toe. Verwarm ook de oven voor voor de naans (volg de instructies op de verpakking).
  11. Laat nog 15 minuten sudderen. Langer mag altijd en versterkt de smaak.
  12. Bak ondertussen de naans af in de oven.
  13. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  14. Serveer de abracadahl met rijst en naans. Garneer met geroosterde cashewnoten.
  15. Eet smakelijk! Restjes zijn zeer goed te bewaren in de koelkast (3-4 dagen) of vriezer (heel lang).